ARIKÖY TOPLU YAPI YÖNETÝM PLANI

GENEL ESASLAR

KONU

Madde 1:Ýþbu Yönetim Planý’nýn konusu, Ýstanbul Ýli, Sarýyer Ýlçesi, Uskumru köyü Kanlý bostan mevkiinde kâin 12 pafta ve 64 adet parselde yer alan taþýnmazlar üzerinde ve belediye tarafýndan onaylý yerleþim planý ve uygulama projelerine göre yapýlmýþ konut üniteleri, ticari ve sosyal donatý alan ve üniteleri, altyapý tesisleri, ortak yerleþim yerleri, ortak kullanma alanlarý, sosyal tesis ve hizmetler ile baðlantýlý 1122 konut ve parsellerde yapýlmýþ bulunan ARIKÖY Toplu Yapýsý’nýn bu Yönetim Planý’na göre kurulacak, 64 parsel’e ait kat mülkiyeti iliþkisinin ve yönetiminin düzenlenmesidir.

AMAÇ

Madde 2:Ýþbu Yönetim Planý’nýn amacý, birinci maddede sözü edilen ARIKÖY Toplu Yapýsý adýyla anýlan yerleþim alanýnda bulunan bütün parselleri kapsamak üzere kurulacak kat mülkiyeti iliþkilerinin yönetim konusunu düzenlemektir. Bu yönetimden doðabilecek sorunlarý çözecek kurallarý koymak, kat maliklerinin yönetime iliþkin hukuki durumlarýný belirlemek, bu sýfatla ya da sair suretle kat mülkiyeti iliþkilerine taraf veya dâhil olanlarýn yetki, ödev ve sorumluluklarýný saptayarak, ARIKÖY Toplu Yapýsý’nýn tamamýnda, güvenli, huzurlu ve saðlýklý bir yönetim düzeninin kurulup devam etmesini saðlamaktýr. Ortak yerlerde kâin olmak üzere Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 4/1 ve 28. maddesinde yazýlý “Sözleþme“ yerine kâin olmak üzere hazýrlanmýþtýr.
KAPSAM VE BAÐLAYICILIK

Madde 3:Sarýyer Ýlçesi 12 pafta 64 parsel içindeki gayrimenkulleri kapsar. Ýþbu Yönetim Planý’nýn kapsamý aþaðýdaki bentlerde gösterilmiþtir.

a) Yer bakýmýndan kapsam:Yönetim Planý’nýn hükümleri, birinci maddede içeriði açýklanan sýnýrlar içinde kalan arsalarýn üzerinde yapýlmýþ bulunan baðýmsýz bölümlerin mütemmim cüzi veya teferruat konumundaki olan eklentilerini de kapsar.

b) Kiþi bakýmýndan kapsam:Yönetim Planý’nýn hükümleri, ARIKÖY Toplu Yapýsý adýyla anýlan yerleþim alanýnda bulunan parsellerdeki baðýmsýz bölüm maliki olan kiþilerle, bunlara baðýmlý olarak taþýnmazda bulunan, herhangi bir suretle yararlanan kiþileri, intifa hakký, þufa hakký, kira hakký veya baþka bir hukuki sebebe dayanarak taþýnmaza yahut baðýmsýz bölümüne kýsmen veya tamamen zilyet olan yahut zilyetlik yetkisine sahip bulunan kiþileri ve bunlara tabi olarak bu haklarý kullananlarý baðýmsýz bölümde veya Toplu Yapýda hizmet, istisna, vekâlet gibi bir iliþki dolayýsýyla geçici veya sürekli olarak bulunan iþçi, müstahdem ve diðer görevlilerin, Arýköy Toplu Yapýsý yahut baðýmsýz bölümleri üzerinde her ne türden olursa olsun baþkaca ayni veya þahsi hak sahibi olan bütün kiþileri baðlar. Kat malikleri ve diðer hak sahipleri hakkýnda kat mülkiyeti düzenlemesine göre iþlem yapmayý kapsar.

c)Ýliþkiler bakýmýndan kapsam:Yönetim Planý, kat mülkiyeti esasýna göre tasarruf edilecek baðýmsýz bölüm, parsel ve Toplu Yapý üzerinde bu tasarruf biçiminden doðan bütün iliþkileri, baðýmsýz bölümler ve eklentilerinden, Toplu Yapýdan ve ortak yerlerden yararlanýlmasýndan, bunlarýn kullanýlmasýndan, korunmasýndan, bakým ve onarýmýndan doðacak her türlü iliþkiyi, Toplu Yapý ve baðýmsýz bölümler ve eklentileri ile ortak yerler üzerindeki hukuki ve maddi tasarruflar dolayýsýyla kat malikleri ve diðer ayni hak sahipleri ile kiþisel hak sahipleri ve bunlara baðlý olarak taþýnmazda oturan, bulunan veya herhangi bir suretle zilyet olan kiþilerin aralarýnda meydana gelecek her çeþit iliþkiyi kapsar.

YÖNETÝM PLANININ DEÐÝÞTÝRÝLMESÝ

Madde 4:Yönetim Planý, Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu üyelerinin temsil ettikleri baðýmsýz bölümlerin tam sayýsýnýn beþte dördünün oylarý ile deðiþtirilebilir.

TANIM VE YORUM

Madde 5:Ýþbu Yönetim Planý’nýn uygulamasý ve yorumunda, Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yer alan terim ve tanýmlara baþvurulmasý gerektiði takdirde aþaðýdaki bentlerde yazýlý tamamlayýcý kurallar göz önünde tutulur.

a)Baðýmsýz bölüm terimi: Ana taþýnmazýn sýnýrlarý içinde, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 12. maddesine ve Tapu Ýdaresine verilen projelere göre inþa edilmiþ yapýlarýn içerdiði, her biri baþlý baþýna bir bütün olarak kullanýlmaya elveriþli baðýmsýz birimlerini anlatýr. Baðýmsýz bölüm, Toplu Yapý içindeki iþyerini veya konutu ifade eder.

b)Konut terimi: Yatay biçimde baðlý bulunduðu, parsel sýnýrlarý içinde, projeye uygun olarak inþa edilmiþ baþlý baþýna bir bütün olarak kullanmaya elveriþli baðýmsýz bölümdür. ARIKÖY Toplu Yapýsýnda villalar A-B-C-D-Aa-Ac olmak üzere altý tiptir.

 

c)Parsel Terimi: ARIKÖY Toplu Yapýsý ekli vaziyet planýnda belirtilmiþ olan, yanlarýnda kayýt numaralarý ve üzerindeki konut sayýsý veya tesisin niteliði belirtilmiþ olan imar adasýný ifade eder.

Parsel 573 10 konut

Parsel 574 22 konut

Parsel 575 20 konut

Parsel 576 28 konut

Parsel 577 34 konut

Parsel 578 16 konut

Parsel 579 18 konut

Parsel 580 20 konut

Parsel 581 22 konut

Parsel 582 6 konut

Parsel 583 22 konut

Parsel 584 16 konut

Parsel 585 30 konut

Parsel 586 26 konut

Parsel 587 32 konut

Parsel 588 22 konut

Parsel 589 38 konut

Parsel 590 10 konut

Parsel 591 6 konut

Parsel 592 16 konut

Parsel 593 38 konut

Parsel 594 6 konut

Parsel 595 16 konut

Parsel 596 4 konut

Parsel 597 10 konut

Parsel 598 6 konut

Parsel 599 24 konut

Parsel 600 40 konut

Parsel 601 20 konut

Parsel 602 20 konut

Parsel 603 6 konut

Parsel 604 34 konut

Parsel 605 24 konut

Parsel 606 10 konut

Parsel 607 8 konut

Parsel 608 12 konut

Parsel 609 8 konut

Parsel 610 34 konut

Parsel 611 22 konut

Parsel 612 14 konut

Parsel 613 8 konut

Parsel 614 18 konut

Parsel 615 6 konut

Parsel 616 16 konut

Parsel 617 14 konut

Parsel 618 20 konut

Parsel 619 18 konut

Parsel 620 28 konut

Parsel 621 6 konut

Parsel 622 16 konut

Parsel 623 24 konut

Parsel 624 36 konut

Parsel 625 16 konut

Parsel 626 24 konut

Parsel 633 12 konut

Parsel 634 30 konut

Parsel 635 32 konut

Parsel 636 18 konut

Parsel 637 8 konut

Parsel 638 2 konut

Parsel 628 Alýþveriþ Merkezi

Parsel 629 Alýþveriþ Merkezi

Parsel 703 Alýþveriþ Merkezi

Parsel 702 Sosyal Tesis

d)Toplu Yapý: Ekli vaziyet planýnda görülen Ýstanbul Ýli, Sarýyer Ýlçesi, Kanlý bostan mevkiinde kâin 12 pafta ve numaralarý ‘c’ þýkkýnda belirtilmiþ olan 64 adet parsel içinde yer alan 1122 konut, 3 adet havuz, 3 adet ticaret merkezi, sosyal tesisler, kreþ, ilköðretim okulu, lise, saðlýk ocaðý, hizmet binalarý, ticaret ve sosyal, kültürel donatý yapýlarýndan oluþmuþ Yönetim Planý’nýn kapsam bölümünde açýklanan yer, kiþi ve iliþkiler bakýmýndan belirtilen alandýr. Toplu Yapýnýn adý ARIKÖY TOPLU YAPISI ’dýr.

e)Ortak yerler terimi: Vaziyet planý, proje ve iþbu Yönetim Planý’nda, ortak yer olarak belirlenmiþ alan, yapý ve tesisler ile bu suretle belirlenmiþ olmasa bile, niteliði gereði yahut koruma, yararlanma veya birlikte kullanma yönlerinden ortak yer ve þey sayýlacak mekân, tesis, yapý ve sair þeyleri anlatýr. Bunlar havuzlar, arýtma tesisi, kablolu TV, telefon, atýk su ve yaðmur suyu þebekeleri, bahçe aydýnlatma ve sulama þebekeleri, ticaret merkezi, karþýlama tesisleri, eðitim tesisleri, sosyal tesisler ve buralarda bulunan dükkân su deposu, jeneratörler, anfi tiyatro, Arýköy Toplu Yapý radyosu (ARI FM) fast food ve lokantalarý, tenis kortlarý, basketbol, voleybol, futbol sahalarý, çocuk oyun sahalarý, koþu parkurlarý, ilköðretim okulu, kreþ, lise, tüm yollar, dinlenme teraslarý ve yeþil donatý alanlarýndan oluþur. Bu alanlar Tapu Sicilinde ortak alan olarak tescil edilmiþtir. Satýþ anýnda malik, sahip olduðu bütün haklarý devreder.

UYGULAMA ÖNCELÝÐÝ

Madde 6:Ýþbu Yönetim Planý’nýn hükümleri ana taþýnmazda kat mülkiyeti iliþkilerinden ve bu iliþkilerin yönetiminden dolayý ortaya çýkacak bütün sorunlarda ve ihtilaflarda, mevzuatta yer alan ve ayný konuyu düzenleyen tamamlayýcý ve yorumlayýcý nitelikteki kurallara takaddüm eder ve birinci derecede öncelikli olarak uygulanýr.

Yukarýdaki fýkrada öngörülen öncelik, emredici nitelikte bir hükmün uygulanmasýný gerektiren haller dýþýnda, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesinin ikinci fýkrasý ile ayný kanunun dokuzuncu maddesinin uygulanmasýnda da geçerlidir.

BAÐIMSIZ BÖLÜMLER

Madde 7: Ana taþýnmazda, Ýþbu Yönetim Planý ile birlikte Tapu Ýdaresi’ne verilen vaziyet planý ile belirlenmiþ olan, Tapu’ya 12 pafta ve ayrý ayrý 64 parsel numaralarý ile kayýtlanmýþ yerinde yine Tapu Ýdaresi’ne verilen projelerine uygun olarak inþa edilmiþ 1122 adet baðýmsýz bölüm bulunan, her biri baþlý baþýna kullanýlmaya elveriþli olan bu baðýmsýz bölümlerin her biri, eklentileriyle birlikte, münferiden bir kat mülkiyeti objesi oluþturur.

LÝSTE

Madde 8:Baðýmsýz bölümler, Ýþbu Yönetim Planý’nýn ayrýlmaz parçasýný oluþturan ekli vaziyet planý ve proje örneklerinde zikredilen 1122 konuttan ibarettir. Ekli vaziyet planýnda her bir baðýmsýz bölümün tahsisli alaný da gösterilmiþ olup, bu alanlar da tahsis edildikleri baðýmsýz bölümün kapsamýndadýr.

Her bir baðýmsýz bölümün ana taþýnmazdaki mevkii, alaný, yapý ölçü ve boyutlarý ile hacmi ve diðer nitelik ve özellikleri onaylý vaziyet planý ve projedeki çizimler ve bunlarda yer alan öteki teknik bilgilere ve iþaretlere göre belirlenir. Baðýmsýz bölüm üzerindeki kat mülkiyetinin hak sahibine saðladýðý münhasýr tasarruf yetkisinin kapsamý da onaylý plan ve projeye göre belli olur.

Münferit baðýmsýz bölümler ile bunlarýn nevi ve bunlara baðlý arsa paylarý, tahsisli alanlarý ve malikleri aþaðýdaki listede gösterilmiþtir.

Madde 9:Kat mülkiyetine geçiþten önce kurulacak kat irtifaký düzeninde, kat irtifaký sahibinin hakkýnýn konusu ve kapsamý, yukarýdaki madde de yer alan hükümlere göre saptanýr.

TAHSÝSLÝ ALANLAR

Madde 10:Yukarýdaki yedinci maddeye ekli listede numaralarý zikredilen her bir baðýmsýz bölüme tahsis edilerek, her birinin bütünleyici parçasýný oluþturan bahçe alanlarý bu maddenin sonundaki “Tahsisli Alanlar Tablosu” nda gösterilmiþtir.

Tahsisli alanlarýn ana taþýnmazdaki mevkileri, iþgal ettikleri alan, ölçü ve boyutlarý ile diðer nitelik ve özellikleri, iþbu Yönetim Planý’nýn ayrýlmaz parçasý olan onaylý vaziyet planý ve projedeki çizimler ve bunlarda yer alan öteki teknik bilgilere ve iþaretlere göre belli olur. Tahsisli alanlarýn koordinatlarý bu madde sonunda gösterilmiþtir.

SÖZLEÞME

Madde 11:Ýþbu Yönetim Planý’nýn ortak yerleri ve þeyleri saptayan ve düzenleyen aþaðýdaki maddelerde yer alan hükümleri, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun dördüncü maddesinin birinci fýkrasýnda yazýlý “Sözleþme” yerine kâin olmak ve bu hükmü doðurmak üzere konmuþtur.

ÇEÞÝTLERÝ

Madde 12:Ortak yerler ve þeyler, nitelik ve özelliklerine göre aþaðýda 3(üç) kategoriye ayrýlmýþtýr.

a) Birinci Kategori Ortak Yerler: Kat maliklerinin veya baðýmsýz bölümler üzerinde maddi kullanma yetkisi veren diðer ayni ve kiþisel hak sahiplerinin ve bunlara baðýmlý olarak taþýnmazda bulunan öteki kiþilerin, üzerinde fiilen ve doðrudan maddi iliþki kurarak, kullanma ve yararlanma hakkýna sahip bulunduklarý ve toplu yapý kullanýmýna tahsis edilen, özel veya kamu kiþilerine ait olan arazi ve tesisler, ortak yerler ve þeyler.

b) Ýkinci Kategori Ortak Yerler: Nitelik ve iþlevleri bakýmýndan yukarýdaki bentte belirtilen, kiþilerin doðrudan ve fiilen kullanýma elveriþli olmayýp ana taþýnmazýn ve baðýmsýz bölümlerin bakýmý, korunmasý, iþletilmesi gibi amaçlarla vücuda getirilmiþ yapý, tesis, alan, þebeke ve sair türden ortak yerler ve þeyler.

c) Üçüncü Kategori Ortak Yerler: Ana taþýnmazýn doðal ve estetik görünümünü ve bütünlüðünü oluþturan aðaç, bitki örtüsü ve benzeri türden ortak yerler ve þeylerdir.

BÝRÝNCÝ KATEGORÝ ORTAK YERLERE ÝLÝÞKÝN GENEL KURALLAR

Madde 13:

a)Genel yollar: Toplu Yapý sýnýrlarý içinde imarlý yollarla, mahalle içindeki, ekli projede belirtilen Toplu Yapý yollarý, araçlarýn ve yayalarýn geçiþ ve seyrine tahsis edilmiþtir. Bu yollarda, ekli trafik planýna aykýrý olarak park etmek, araç býrakmak, yolun týkanmasýna neden olacak þekilde hareket etmek yasaktýr. Genel yollarda taþýma, baðýmsýz bölümde onarým ihtiyacýndan doðan nakliyat gibi zorunlu haller dýþýnda, kamyon ve benzeri türden araç kullanýlamaz ve bulundurulamaz.

Bu yollarda ve genel olarak taþýnmazda, gürültü yapan araçlarýn, at, eþek gibi binek hayvanlarýnýn veya bunlarýn çektiði arabalarýn kullanýlmasý, bulundurulmasý ve sürülmesi de yasaktýr. Yayalarýn genel yollar üzerinde, geçiþi engelleyecek þekilde topluca durmalarý, spor yapmalarý, oyun oynamalarý, eþya vesaire býrakarak yolda geçiþi týkamalarý veya zorlaþtýrmalarý yasaktýr. Genel yollara iliþkin kurallar Toplu Yapý yönetimince hazýrlanacak yönerge ile belirlenir.

b)Gezinti yollarý: Toplu Yapý içinde hak sahibi olanlarla, onlara tabi kiþilerin gezmeleri, yürüyüþ yapmalarý ve havalanmalarý için kullanýlacak ekli projede belirlenen yollardýr. Bu yollarda geçiþi engelleyecek þekilde yük ve eþya taþýmak, býrakmak, oyun oynamak, hafif koþu dýþýnda spor yapmak yasaktýr. Gezinti yollarýnýn hangilerinde bisiklete binilebileceði, Toplu Yapý yönetimince hazýrlanacak yönerge ile belirlenir.

c)Genel otoparklar: Toplu Yapý baðýmsýz bölümlerinin malikleri ile baðýmsýz bölümlerde kiracý, þufa hakký sýfatý ile oturan kimselerin binek arabalarýný park etmeleri amacýna tahsis edilmiþtir. Genel otoparklarýn kullanýmý ve iþletilmesine iliþkin ayrýntýlar, Toplu Yapý yönetimince hazýrlanacak yönerge ile saptanýr. Yönerge hazýrlanýrken, baðýmsýz bölümlerin durumu göz önünde tutulur ve buna göre sayý ve mekân itibarýyla sýnýrlamalar yapýlabilir. Yönergede ayrýca konuklara ait araçlarýn park edilmesine iliþkin hükümlere de yer verilir.

d)Birinci kategoride yer alan ortak yerlerin ve þeylerin iþletilmesi: Bu yerlerden ve hizmetlerinden yararlanýlmasýnýn düzenlenmesi, buralarý koruma, muhafaza ve onarma yetki ve ödevi Toplu Yapý Yönetim Kurulu’na aittir. Nitelikleri gereði birinci kategori ortak yerler ve þeylerden sayýlacak, diðer yer ve þeyler için, yukarýdaki bentlerde belirtilen kurallar kýyas yolu ile uygulanýr.

ÝKÝNCÝ KATEGORÝ ORTAK YERLERE ÝLÝÞKÝN GENEL KURALLAR

Madde 14:

a)Bu yerlerin ve þeylerin iþletilmesi: Bu yerlerin düzenlenmesi, buralarý koruma, muhafaza ve onarma yetkisi ve ödevi Toplu Yapý Yönetim Kurulu’na aittir.

b)Bu yerlerin ve þeylerin onarým ve bakýmý: Bu kategoriye giren tesislerin onarým ve bakým ihtiyacý için, kat malikleri kendi baðýmsýz bölümlerine girilmesine, onarým ve bakýmýn zorunlu olduðu hallerde imalatýn yapýlmasýna izin vermek mecburiyetindedirler.

ÜÇÜNCÜ KATEGORÝ ORTAK YERLERE ÝLÝÞKÝN GENEL KURALLAR

Madde 15:

a)Deðiþiklik yapýlmasý: Kat malikleri ile diðer bütün ilgililer kendi baþlarýna bu kategoriye giren yerlerde herhangi bir deðiþiklik yapamazlar.

b)Bitki örtüsü: Aðaç kesme, budama, çiçek ve bitki örtüsünü deðiþtirme ve yenileme gibi ameliyeler Toplu Yapý Yönetim Kurulu kararý ile yetki verilmiþ kiþiler tarafýndan yapýlýr.

c) Doðal görünüm: Toplu Yapýnýn tamamýnda doðal görünüm bakýmýndan, esaslý bir deðiþiklik yapacak iþler ve maliyetler için, Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nun kararý þarttýr. Uygulama Toplu Yapý Yönetim Kurulu tarafýndan yapýlýr. Üçüncü kategori ortak yerlerin ve þeylerin iþletilmesi, bu yerlerden ve hizmetlerden yararlanma, bunlarý koruma muhafaza ve onarma yetki ve ödevi Toplu Yapý Yönetim Kurulu’na aittir.

MÜÞTEREK ESASLAR

Madde 16:Toplu Yapýdaki bütün ortak þeylerin kullanýlmasýnda, bakýmýnda, korunmasýnda, iþletilmesinde ve bu yerlerden yararlanýlmasýnda, baðýmsýz bölüm maliklerinin paydaþ sýfatýyla iþbu Yönetim Planý’nda aksine düzenleme olmadýkça hak ve yükümlülükler bakýmýndan eþit olmalarý esastýr.

Hak sahiplerinin ortak yerlere ve ortak þeylere iliþkin haklarý ve yükümlülükleri, birbirini rahatsýz etmemek, birbirlerinin haklarýna saygý göstermek ve doðruluk kurallarýna uymak esaslarýna göre belirlenir. Ortak þeylerin ve yerlerin kullanýlmasý, korunmasý, bakýmý, iþletilmesi ve bunlardan yararlanýlmasý konusunda çýkacak sorun ve uyuþmazlýklarda Yönetim Planý hükümleri, ilgilileri ve haleflerini baðlayýcý nitelikte sözleþme hükmünde olmak üzere, birinci derecede öncelikli olarak uygulanýr. Yasada ki emredici nitelikteki hükümler saklýdýr.

Madde 17:Baðýmsýz bölümler üzerinde hak sahibi olanlar, bütün maliklerin onayý alýnmadýkça, ortak yerlerde ve þeylerde, hiçbir deðiþiklik yapamazlar; inþaat ve onarým iþlemlerine giriþemez ve bu yerleri ve þeyleri, Yönetim Planý ve yasa ile belirlenen amaç ve iþlevleri dýþýnda kullanamazlar.

Madde 18:Ortak yerler ve þeylerin kullanýlmasý, bakýmý ve onarýmý, iþletilmesi ve ortak yerlerden yararlanýlmasý konularýnda ayrýntýyý düzenlemek üzere Toplu Yapý Yönetim Kurulu, Yönetim Planý’na uygun ayrý bir yönerge hazýrlar. Yönerge hükümleri iþbu Yönetim Planý’nýn ayrýlmaz bir parçasý sayýlýr ve bütün ilgililer ve halefleri için Yönetim Planý’nýn bir cüzü olarak, baðlayýcý bir niteliktedir.

Madde 19:Ortak yerlerin bakýmý, muhafazasý, iþletilmesi ve onarýlmasý için yapýlacak harcamalara kat malikleri yönetim planýndaki esaslara göre eþit olarak katýlmak mecburiyetindedirler.

HAKLAR VE YÜKÜMLÜLÜKLER

HAK SAHÝBÝ

Madde 20:Toplu Yapý içinde ki parseller üzerinde kurulmuþ, kat mülkiyeti iliþkisinin taraflarý; adlarý, baðýmsýz bölümlerin tapu kütüðündeki sahifesine malik olarak tescil edilmiþ kiþilerdir.

Madde 21:Bir baðýmsýz bölümün tescili, maliki birden çok kiþi ise, haklarýn kullanýlmasý açýsýndan, hepsi birlikte hareket etmeðe; birlik saðlanamýyorsa kat mülkiyeti iliþkileri bakýmýndan kendilerine bir temsilci tayin etmeye veya ettirmeye mecburdurlar. Temsilci, baðýmsýz bölümün maliklerinden biri olabileceði gibi bunlar dýþýnda, bir gerçek ya da tüzel kiþi olabilir.

Madde 22:Bir baðýmsýz bölüm üzerinde intifa hakký varsa, bu hak devam ettiði sürece kat mülkiyetine iliþkin hak ve yetkiler intifa hakký sahibince kullanýlýr. Medeni Kanun’un çýplak mülkiyetin korunmasý hakkýnda hükümleri saklýdýr.

HAK SAHÝBÝNE TABÝ KÝÞÝLER

Madde 23:Kat mülkiyetinden doðan ve malike kendi baðýmsýz bölümü ile ortak yerlerde maddi kullanma ile ana taþýnmazýn ve Toplu Yapýnýn tümünden yararlanma yetkisi veren haklar, kat malikine baðlý olarak, baðýmsýz bölümde bulunan kiþilerce de kullanýlýr. Bu kullanma yetkisi kat malikinin sahip olduðu yetkilerden herhalde fazla olmamak þartý ile aþaðýda belirtilen kurallara baðlýdýr.

a)Kat malikinin baðýmsýz bölümde birlikte yaþadýðý kan ve sihri hýsýmlarý, malik tarafýndan açýk ya da örtülü olarak onaylandýðý ölçüde ve onun sahip olduðundan fazla yetkileri içermemek üzere baðýmsýz bölümü ve ortak yer ve þeyleri kullanma ve buradan yararlanma hakkýna sahiptirler.

b)Baðýmsýz bölümde kiracý sýfatýyla bulunanlar, kiralayanýn sahip olduðu hak sýnýrý içinde kalmak kaydýyla kira hakkýnýn saðladýðý ölçüde, baðýmsýz bölümü ve ortak yer ve þeyleri kullanmaya ve bunlardan yararlanmaya yetkilidirler.

HAKLARIN GENEL ÝÇERÝÐÝ

Madde 24:Kat malikleri baðýmsýz bölümlerde, kat mülkiyeti iliþkisinin gerektirdiði sýnýrlamalar saklý kalmak üzere Medeni Kanun’un ve diðer mevzuatýn maliklere tanýdýðý bütün hak ve yetkilere eþit olarak sahiptirler.

BAÐIMSIZ BÖLÜMÜN KULLANILMASI

Madde 25:Kat maliki, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 24. madde ile getirilen yasaklarýna, özel hükümlerine, iþbu Yönetim Planý’nda yer alan kurallara, kat mülkiyeti iliþkisinin Medeni Kanun ve diðer özel kanunlarýn gerektirdiði diðer sýnýrlama ve yasaklara uymak zorundadýr. Bu koþullarla baðýmsýz bölümü ve tahsis edilen araziyi dilediði gibi kullanma ve yararlanma hakkýný baþkalarýna vermeye, kiralamaya, kiralamayýp paralý ya da parasýz olarak devretmeye, genel ve ortak giderlere, bakým ve masraflara katýlma yükümlülüklerine iþtirak etme ve alýnan kararlara riayet etme koþuluyla boþ tutmaya yetkilidir.

Madde 26:Kat maliki bu alaný temiz tutmaya ve hazýrlanacak yönetmeliðe uygun þekilde düzenlemeye mecburdur. Toplu Yapý Yönetim Kurulu’nun ve parsel temsilcilerinin uyarýlarýna raðmen gerekli düzeltmenin yapýlmamasý halinde Toplu Yapý yönetimi bu düzenlemeyi resen yapar ve gerekli masraflarý malikten tahsil eder.

ORTAK YERLERÝN KULLANILMASI

Madde 27:Kat maliki ile diðer kullanma hakký sahipleri, ortak yerlere iliþkin olarak Yönetim Planý’nda yer alan düzenlemeler çerçevesinde buralarý kullanma ve yararlanma yetkisine sahiptirler. Ortak yerlerden yararlanma ve bunlarý kullanmada, hak sahipleri birbirlerinin haklarýna titizlikle riayet etmeye ve ortak yararlanmayý engelleyici davranýþlardan kaçýnmaya özen göstermek zorundadýrlar.

YÖNETÝME KATILMA

Madde 28:Kat malikleri Yönetim Planý’ndaki düzenlemeler ile yasada yer alan hükümler çerçevesinde parsel ve Toplu Yapý yönetimine katýlma hakkýna sahiptirler. Baðýmsýz bölüm üzerinde intifa hakký tesis edilmiþse, yönetime katýlma, intifa hakký devam ettiði sürece bu hakka sahip olan kimseye geçer. Bununla birlikte ana taþýnmazda sürekli ve temelli olarak kalmasý melhuz önemli tesisat ve deðiþiklikler yapýlacaksa, bunlarla ilgili yönetim iþlemlerine çýplak mülkiyet hakký sahibi katýlýr.

BORÇ VE YÜKÜMLÜLÜKLER

Madde 29:Kat malikinin mülkiyet hakký, genel hükümlerden Kat Mülkiyeti Kanunu’nda iþbu Yönetim Planý’ndan çýkan takyitler, sýnýrlamalar, borçlar ve yükümlülüklerle baðýmlý bir mülkiyet hakkýdýr. Kat malikleri, gerek baðýmsýz bölüm ve eklentileri, gerek ortak yerleri kullanýrken sýnýrlamalara, takyit ve yükümlülüklere kesin olarak uymak ve bütün tasarruflarýnda, doðruluk ve güven ilkesine titizlikle riayet etmek zorundadýrlar.

YÜKÜMLÜ VE SORUMLU KÝÞÝLER

Madde 30:Yasadan ve diðer düzenlemeler ile iþbu Yönetim Planý’ndan doðan borç ve yükümlülüklerin, asýl yükümlü ve sorumlusu kat malikleridir. Bununla birlikte baðýmsýz bölümlerde kiracý veya intifa hakký sahibi sýfatýyla yahut bunlara benzer bir sebeple devamlý veya geçici olarak oturan ve yararlanan kiþiler de kat maliki ile birlikte borç ve mükellefiyetlerinden dolayý müteselsil olarak sorumludurlar.

TOPLU YAPI ÝLE ÝLGÝLÝ GENEL YÜKÜMLÜLÜKLER

Madde 31: ‘ARIKÖY Toplu Yapýsý’ adýyla anýlan Toplu Yapý alanýnda bulunan bütün parselleri kapsamak üzere güvenli, huzurlu ve saðlýklý bir yönetim tasarruf düzeninin kurulmasýna yönelik olmak üzere iþbu sözleþmenin kapsamýnda bulunan kiþiler;

a)Ýþbu sözleþme ile kurulan veya kurulacak olan yönetim düzeninin gereklerine uymayý,

b)Sözleþmede öngörülen bütün borç ve yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getirmeyi kabul ve taahhüt ederler.

TOPLU YAPI VE BAÐIMSIZ BÖLÜM ÝLÝÞKÝSÝ

Madde 32:Baðýmsýz bölüm sahipleri, karþýlýklý ve eþit koþullarda iþbu sözleþmeden ve Toplu Yapý yönetiminden doðan borç ve yükümlülüklere tabi olarak muhatap ve sorumlu olmayý kabul ve taahhüt ederler.

Madde 33:Baðýmsýz bölüm sahibi, kendi baðýmsýz bölümünü içeren ana taþýnmazýn üzerinde kurulmuþ bulunan kat mülkiyeti iliþkisinin Yönetim Planý’nda yer alan hükümler uyarýnca Toplu Yapýnýn ortak giderlerine, Toplu Yapý Temsilciler Kurulu tarafýndan belirlenecek ortak giderlere katýlmayý ve bu giderlerin gerektirdiði avans ödemelerini yapmayý kabul ve taahhüt eder.

YÖNETÝMLER ARASI ÝLÝÞKÝ

Madde 34:Baðýmsýz bölüm maliki iþbu sözleþmede yer alan ve Arýköy Konut Yapý Kooperatifi’nin Ýþletme Kooperatifi’ne dönüþtürülmesi nedeniyle, Ýþletme Kooperatifi üzerinde kalan tesislerin bu kooperatif tarafýndan iþletilmesini ve tasarruf yetkisini kabul eder.

GENEL YÜKÜMLÜLÜKLER

Madde 35:Kat malikleri kendilerine ait konut ve bahçelerini, projelerine uygun þekilde kullanmaya, yapmayý düþündükleri ilave ve tadilatlar için Toplu Yapý Yönetim Kurulu’ndan onay almaya mecburdurlar.

a)Hak sahipleri, haklarýný kullanýrken yasalarýn, sözleþmelerin ve Yönetim Planý’nýn emir ve yasaklarýna, Toplu Yapý Temsilciler Kurulu ve Toplu Yapý Yönetim Kurulu’nca alýnmýþ kararlara uymak mecburiyetindedirler.

b)Hak sahipleri, baðýmsýz bölümde koku, gürültü, toz çýkaracak eylemlerden ve genel görünümü olumsuz yönde etkileyecek, yapýlarýn mimari ve estetik bütünlüðünü bozacak davranýþlardan kaçýnmaya mecburdurlar.

c)Hak sahiplerinin Toplu Yapýda yangýn çýkmasýna sebep olacak yahut can güvenliðini tehlikeye düþürecek maddeler kullanmalarý ve bulundurmalarý yasaktýr.

BAÐIMSIZ BÖLÜME AÝT BORÇ VE YÜKÜMLÜLÜKLER

Madde 36:Kat malikleri baðýmsýz bölümü kullanýrken ve ondan yararlanýrken mülkiyet hakkýna iliþkin mevzuattan, Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan, Yönetim Planý’ndan Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nca verilen kararlar ile bunlara dayanýlarak yönetimlerce alýnacak kararlardan kaynaklanan, bütün sýnýrlama ve kýsýtlamalara uymak zorundadýrlar. Bunlardan doðan borç ve yükümlülükleri tam olarak yerine getirmekle yükümlü ve sorumludurlar.

BAÐIMSIZ BÖLÜM MALÝKLERÝNÝN YÜKÜMLÜLÜKLERÝ

Madde 37:Kat malikleri kullandýklarý bölümlere iliþkin olmak üzere;

a)Hak sahipleri, küçük ve büyükbaþ hayvan besleyemezler. Kurban hayvanlarýnýn muhafaza þekli ve kurban kesilmesi konusunda Toplu Yapý Yönetim Kurulu’nca belirlenen esaslara uyulur. Köpek ve kedi beslenmesi, Toplu Yapý Yönetim Kurulu’nca verilecek izne ve kurallara tabidir. Toplu Yapý Yönetim Kurulu bu izni verirken mevzuattan doðan koþullarý göz önünde tutar.

b)Baðýmsýz bölüm ve eklentilerinde doðal, mimari ve estetik görünümü bozacak þekilde levha, tabela ve benzeri þeyler asmak, çakmak, dikmek, çamaþýr sermek ve sergilemek, tanýtýcý bayrak, pankart, flama asmak ve teþhir etmek, aþýrý ve göz alýcý þekilde aydýnlatma yapmak, yönetim kurulunun özel iznine tabidir. Türk bayraðý bu kuralýn dýþýndadýr. Çatýlara çanak anten, güneþ enerjisi paneli ve benzeri þeyler konmasý izne baðlýdýr.

c)Hak sahipleri, haklarýný kullanýrken yasalarýn, sözleþmelerin ve Yönetim Planý’nýn emir ve yasaklarýna, Toplu Yapý Temsilciler Kurulu ve Yönetim Kurulu’nca alýnmýþ kararlara, yönergelere tam olarak uymak zorundadýrlar.

d)Hak sahipleri kendilerine tahsis edilen bahçeleri temiz ve bakýmlý bulundurmaya mecburdur.

ZARAR VERÝCÝ MADDE YASAÐI

Madde 38:Hak sahipleri, baðýmsýz bölümlerinde patlayýcý, yanýcý, koku neþreden, tehlike doðurabilecek kimyevi maddeler bulunduramazlar.

HAK SAHÝBÝNÝN ÝZNÝ ÝLE MÜDAHALE

Madde 39:Hak sahipleri, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 23. maddesi uyarýnca, bu maddede belirtilen iþlerin yapýlmasý için gerekli müsaadeyi vermeye ve baðýmsýz bölümlerde gereken iþlerin yapýlmasýna katlanmaya mecburdurlar. Kanunun 23. maddesi hükümleri saklý kalmak kaydý ile hak sahipleri ayrýca;

a)Onarým veya yenileme iþlerinin yapýlmasýnýn gerekli olup olmadýðýnýn incelenmesi ve saptanmasý için de baðýmsýz bölüme girilmesine müsaade etmeye,

b)Ývedi hallerde kendileri bulunmasa bile ilgili yönetim kurulunca yetkili kýlýnmýþ görevlinin izni ile baðýmsýz bölüme girilmesine ve ivediliðin gerektirdiði ölçüde kalmak kaydý ile inceleme ve onarým iþlerinin yapýlmasýna katýlmaya mecburdurlar.

c)Hak sahipleri elektrik ve su saatlerinin okunmasý için (Bu tesislerin bulunduðu yerin) anahtarlarýný Toplu Yapý yönetimine vermeye mecburdurlar.

ORTAK YERLERLE ÝLGÝLÝ BORÇ VE YÜKÜMLÜLÜKLER

Madde 40:Kat malikleri, ortak yerler ve þeyler ile yetkili kamu kurumu ile mutabakat saðlanarak, kamunun kullanýmýný kýsýtlamamak koþulu ile Arýköy Toplu Yapý yönetimine býrakýlan kamuya ait yerlerin kullanýlmasý, bakýmý, muhafazasý ve onarýmý ile bu yerler ve þeylerden yararlanýlmasý bakýmýndan yasadan, diðer mevzuattan, iþbu Yönetim Planý’ndan, Toplu Yapý Temsilciler Kurulu ve bunlarýn yönetimlerince verilen kararlardan kaynaklanan bütün sýnýrlama ve kýsýtlamalara uymak ve bunlardan doðan borç ve yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getirmekle yükümlü ve sorumludurlar.

ORTAK YERLERE ÝLÝÞKÝN YÜKÜMLÜLÜKLER

KAT MALÝKLERÝ

Madde 41:

a)Ortak yerler ve þeylerin zarara uðramasýna neden olmuþlarsa, bu zararý hemen gidermeye,

b)Ortak yerlerin muhafaza, bakým, iþletme ve onarým giderlerinden payýna düþen ödemeleri hiç bir gecikmeye mahal býrakmaksýzýn yapmaya,

c)Bulunduklarý konutlarýn, parselin ve Toplu Yapýnýn durumunu ve güzelliðini korumaya, Toplu Yapý yönetimince üstlenilen kamuya ayrýlan yerlerin düzenlenmesi, iþletilmesi ve bakýmý için yapýlacak giderlerden payýna düþecek ödemeleri yapmaya,

d)Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beþte dördünün yazýlý rýzasý olmadýkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inþaat, onarým ve tesisler, deðiþik renkte dýþ badana veya boya yaptýramaz. Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluðun ana yapýya veya baðýmsýz bir bölüme veya bölümlere zarar verdiðinin ve acilen onarýlmasý gerektiðinin veya ana yapýnýn güçlendirilmesinin zorunlu olduðunun mahkemece tespit edilmiþ olmasý halinde, bu onarým ve güçlendirmenin projesine ve tekniðine uygun biçimde yapýlmasý konusunda kat maliklerinin rýzasý aranmaz. Kat maliki kendi baðýmsýz bölümünde ana yapýya zarar verecek nitelikte onarým, tesis ve deðiþiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine baðlantýlý bulunan baðýmsýz bölümlerin baðlantýlý yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rýzasý ile ana yapýya zarar vermeyecek onarým, tesis ve deðiþiklik yapýlabilir.

e)Villalarýn dýþ cephe ve kaplamalarýnda renk ve malzeme deðiþikliði ile binanýn mimari özelliðini bozacak eklentiler yapmamakla yükümlüdürler.

YÜKÜMLÜLÜKLERE UYMA

Madde 42:Hak sahipleri, gerek baðýmsýz bölüm ve eklentiler, gerekse ortak yerler ve þeyler üzerindeki borç ve yükümlülükleri dolayýsý ile iþbu Yönetim Planý’nda öngörülen usul ve esaslara göre, kendilerine yönetim kurullarý veya onun tarafýndan yetkili kýlýnmýþ, birim tarafýndan bildirilen özel yaptýrým kararlarýna uymak ve bunlarýn gereklerini derhal yerine getirmekle yükümlüdürler.

ORTAK GÝDERLERE KATILMA

Madde 43:Ortak gider ve avans payýný zamanýnda ödemeyen kat maliklerine diðer yaptýrýmlarla birlikte, Toplu Yapý Yönetim Kurulu’nun borcunu ödeyene kadar, Toplu Yapý ortak yer, tesis ve hizmetlerinden yararlanmasýnýn durdurulmasý yaptýrýmý uygulanabilir.

Madde 44:Toplu Yapý Yönetim Kurulu, toplu yapýda görülecek bahçývanlýk, teknik hizmetler, teknik bakým iþletmesi, temizlik, çöp toplama, toplu yapý ilaçlamasý, güvenlik gibi hizmetleri kendi yapabileceði gibi, kýsmen veya tamamen üçüncü kiþilere vermeye ve sözleþmeler akdetmeye veya nevi deðiþikliði yapýlmýþ ve sosyal ticaret merkezlerinin maliki konumunda olan S.S. Arýköy Ýþletme Kooperatifi’ne de yaptýrýlabilir.

Madde 45:Ortak gider avans ve payýnýn tamamýný zamanýnda ödemeyen kat maliki ödemede geciktiði günler için aylýk % 5 hesabýyla gecikme tazminatý ödemek zorundadýr. Ortak gider ve avans payýný ödemede geciken kat maliki hakkýnda Toplu Yapý Yönetim Kurulu, bu yönetim planýna, Kat Mülkiyeti Kanunu’na ve genel hükümlere göre dava açmak ve icra takibi yapmakla yükümlüdür.

Madde 46:Ortak giderlerden karþýlanan masraflara, kat maliklerinden veya ailesinden biri veya onun baðýmsýz bölümünden yararlanmakta olan, iþbu Yönetim Planý’nýn kiþi bakýmýndan kapsamýnda olan kiþi (kiracý gibi) kusurlu hareketi ile sebep olmuþsa, yapýlacak harcama, zarara sebep olandan ve birlikte müteselsilen sorumlu olan kat malikinden alýnýr. Verilen zarar gerektiðinde ortak giderlerden karþýlanýr ve sorumlulardan talep edilir.

Madde 47:Kat malikleri Toplu Yapý kapsamýndaki ortak yapý, yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkýndan vazgeçmek veya bunlarýn baþka bir parselde veya kamuya ait alanlarda bulunduðunu veya baðýmsýz bölümlerinin veya kendilerinin durumu dolayýsýyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadýðýný ileri sürmek suretiyle Toplu Yapý ortak gider payýný ve toplanacak avansý ödemekten kaçýnamazlar.

YÖNETÝME KATILMA ÖDEVÝ

Madde 48:Hak sahiplerinin parsel ve Toplu Yapý yönetim iþlerine katýlmak, kat malikleri toplantýsýnda bulunmak, yönetim konusunda ortaya çýkan sorunlar hakkýnda görüþ, düþünce ve oylarýný açýklamak, seçimlerde oy kullanmak, ciddi bir özürleri olmadýkça yönetim ve denetim iþlerini üstlenmek ödevleri vardýr. Bu ödevleri yerine getirmekten kaçýnan hak sahibi hakkýnda Kat Mülkiyeti Kanunu’nda öngörülen yaptýrýmlar uygulanýr.

YÖNETÝM ÝÞLERÝNDEN DOÐAN SORUMLULUKLAR

Madde 49:Yukarýda belirtilen borç ve ödevler kapsamý içinde kalmak üzere, hak sahiplerinin yönetim iþlerinden dolayý baþlýca sorumluluklarý þunlardýr:

a)Hak sahipleri Toplu Yapý ortak genel giderlerine katýlmak, yönetim ve iþletmenin, gider ve ücretlerinden kendilerine düþen paylarý karþýlamak, bu harcamalar için saptanan avanslarý ödemek ve ivedi durumlarda yönetim kurullarýnca karar altýna alýnmasý zorunlu olan ek ödemeleri yapmakla yükümlüdürler.

b)Kat maliklerinin devamlýlýk gösteren ihlallerinin durdurulmasý ve sonuçlarý ile birlikte ortadan kaldýrýlmasý için Toplu Yapý Yönetim Kurulu sorumlu olan kiþiye göndereceði yazýlý uyarýda, ihlalin devam etmesi halinde uygulanmak üzere, günlük olarak Toplu Yapý Yönetim Kurulu’nun saptadýðý kadar bir ceza uygulayacaðýný bildirebilir. Bu ceza Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 28.maddesi uyarýnca sözleþme hükmü olarak Borçlar Kanunu’nun 158. maddesinde düzenlenmiþ sözleþme cezasý niteliðindedir.

GÜVENCELER

Madde 50:Hak sahipleri, yukarýdaki 38. ve devamý maddelerde öngörülen katýlma paylarýný ve avanslarý ödemedikleri takdirde bu borç ve gecikme tazminatýndan dolayý, baðýmsýz bölümde kiracý veya baþka bir sebebe dayanarak oturan kiþilerde, onlarla birlikte müþtereken ve müteselsilen sorumlu olurlar. Bu sorumlulukla ilgili olarak kiracýlar için kabul edilen kanuni sýnýrlama hükmü saklýdýr.

GENEL OLARAK YÖNETÝM

PARSEL KAT MALÝKLERÝ KURULU

Madde 51:Parsel Kat Malikleri Kurulu Yönetim Planý ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nda öngörülen usul ve esaslara göre parseldeki (Ýmar Adasý) tüm baðýmsýz bölüm maliklerinin toplanmasý ile oluþur. Parsel Kat Malikleri Kurulu’nun temsil alaný, bu yönetim planýnýn dördüncü maddesinin “c” þýkkýnda tanýmlanan ve numaralandýrýlmýþ ve ekli yerleþim planýnda sýnýrlarý gösterilen “parsel” (Ýmar Adasý) alanýdýr.

KURULA KATILMA HAKKI VE TEMSÝL

Madde 52:Parsel Kat Malikleri Kurulu’na katýlma hakký, kat maliklerinindir. Kat maliki kendisini bir vekil ile temsil ettirebilir. Bir kiþi en fazla iki kiþiden vekâlet alabilir. Baðýmsýz bölüm üzerinde birden çok kiþi birlikte malik iseler kurula onlar tarafýndan vekil edilen kiþi katýlýr. Baðýmsýz bölümün bir tüzel kiþiye ait olmasý halinde, kurula katýlacak kiþi, tüzel kiþinin yetkili yönetim organýnca belirlenir, temsil eden kiþinin kat maliki olmasý þart deðildir.

Madde 53:Baðýmsýz bölüm maliki veya maliklerin temsilcisi, kurul toplantýlarýna ve görüþmelere katýlýr, söz hakkýný kullanýr. Ancak alýnacak karar kendisini doðrudan doðruya ilgilendiren bir karar ise oylamaya katýlamaz, oy kullanamaz.

KURULA KATILMA VE OY HAKKI

Madde 54:Parsel Kat Malikleri Kurulu’nda her kat maliki baðýmsýz bölümüne baðlý arsa payýnýn miktarý ne olursa olsun bir oy hakkýna sahiptir. Bir kiþi birden çok baðýmsýz bölüme malik ise, her baðýmsýz bölüm için ayrý bir oy hakký vardýr. Ancak bir kiþinin kullanabileceði oy sayýsý Parsel Kat Malikleri Kurulu’ndaki bütün oylarýn 1/3’den fazla olamaz. Oy hesabý yapýlýrken kesirler göz önüne alýnmaz.

Madde 55:Kat maliklerinden biri, kendi yerine tayin edeceði bir vekil aracýlýðý ile kurula katýlabilir ve oy verebilir. Bu vekil diðer bir kat maliki veya hariçten bir kiþi olabilir. Ancak bir kiþi en fazla 2 kiþiyi temsil edebilir. Vekil, temsil yetkisini yazýlý bir belge ile kanýtlamak zorundadýr.

Madde 56:Bir baðýmsýz bölüme, birden çok kiþi malik ise, Parsel Kat Malikleri Kurulu’nda bu kiþileri içlerinden vekâlet verecekleri birisi temsil eder. Kat maliklerinden biri medeni haklarý kullanma ehliyetinden yoksun veya sýnýrlý ise, onun yerine kanuni temsilcisi katýlýr.

TOPLANTI VE ÇAÐRI

Madde 57:Parsel Kat Malikleri Kurulu her yýl Þubat ayý içinde olaðan olarak toplanýr. Kurul, parsel temsilcisi tarafýndan, toplantý tarihinden en geç 15(on beþ) gün önce bütün kat maliklerine imzalattýrýlacak bir çaðrý veya bir taahhütlü mektupla toplantýya davet edilir. Çaðrýda toplantýnýn yer, saat ve gündemi belirtilir. Gündemde yer almayan bir maddenin görüþülmesi ancak katýlanlarýn çoðunluk kararlarý ile olabilir. Ýlk çaðrý yapýlýrken, birinci toplantýda toplantý yeter sayýsýnýn saðlanamamasý halinde, ikinci toplantýnýn nerede ve hangi tarihte yapýlacaðý da belirtilir. Toplantýyý yönetmek üzere bir baþkan, bir yazman, bir oy sayým memuru seçilir. Ýlk toplantý ile ikinci toplantý arasýnda býrakýlacak zaman 7 (yedi) günden az olamaz.

Madde 58:Parsel temsilcisi veya denetçisi Parsel Kat Malikleri Kurulu’nu, yukarýda belirtilen usullere uyarak, gerekli gördüðü zaman olaðanüstü toplantýya çaðýrabilir. Temsilci, kat maliklerinin 1/5’inin yazýlý talebi halinde kurulu gecikmeksizin toplantýya çaðýrmakla yükümlüdür. Bu yükümlülük parsel temsilcisi tarafýndan yerine getirilmediði takdirde, denetçi kurulu toplantýya çaðýrýr. Toplantý talebinde bulunan kurul üyeleri, taleplerinde toplantýnýn gündemini de belirtmek zorundadýrlar. Olaðanüstü toplantýlarda sadece gündemdeki konular görüþülür ve gündeme ilaveler yapýlmaz.

TOPLANTI VE KARAR YETER SAYISI

Madde 59:Parsel Kat Malikleri Kurulu, kat maliklerinin yarýsýndan fazlasý ile toplanýr ve toplantýya katýlanlarýn oy çokluðu ile karar verilir. Yeter sayý saðlanmadýðý için ilk toplantý yapýlamazsa ikinci toplantý en geç 15 (on beþ) gün sonra yapýlýr ve toplantý yeter sayýsý aranmaksýzýn toplantýya katýlanlarýn oy çokluðu ile karar verilir. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda belirlenen özel haller için konmuþ bulunan toplantý ve karar yeter sayýsýna iliþkin hükümler saklýdýr.

KARARLARIN BAÐLAYICILIÐI

Madde 60:Parsel Kat Malikleri Kurulu’nun kararlarý toplantýya veya karara katýlmamýþ olsalar dahi, bütün kat maliklerini veya baðýmsýz bölümü herhangi bir þekilde onlardan devir almýþ olanlarý da baðlar.

KARARLARIN YAZILMASI VE ÝMZALANMASI

Madde 61:Parsel Kat Malikleri Kurulu kararlarý, noter onaylý bir karar defterine yazýlýr ve karar defterinin eki olan cetvel toplantýya katýlmýþ olan kat maliklerince veya yetki verildiði takdirde Genel Kurul Baþkanlýðý’nca imzalanýr. Karara aykýrý oy verenler aykýrýlýðýn sebebini belirterek cetveli imzalar.

PARSEL TEMSÝLCÝLERÝNÝN SEÇÝMÝ

Madde 62:Parsel Kat Malikleri Kurulu olaðan veya seçim gündemli olaðanüstü Genel Kurul toplantýsýnda parsel temsilcilerini seçer. Her parsel, parseldeki baðýmsýz bölüm sayýsýnýn 8’e bölünmesi ile bulunan sayý kadar temsilci seçer. Seçilen bu temsilcilerden biri baþkan olarak belirlenir. Parsel baðýmsýz bölüm sayýsýnýn 8’e bölünmesinden sonra artan sayý 2 ise parsel baþkaný ilave ¼ temsil yetkisi ile artan sayý 4 ise 2/4, artan sayý 6 ise ¾ ilave temsil yetkisi ile yetkilendirilir. 8’den az baðýmsýz bölüm bulunan parseller için seçilen temsilciler de parselde ki baðýmsýz bölüm sayýlarýna göre ¼, 2/4 veya ¾ temsil yetkisine sahip parsel temsilcisi olarak görevlendirilir. Seçilen her temsilci sayýsý kadar yedek temsilci de seçilerek Toplu Konut Yönetim Kurulu’na bildirilir. Bu temsilcilere Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu üyesi olarak görev verilir. Toplantýlarda 8 baðýmsýz bölümü temsil eden her temsilci bir renk, 2 baðýmsýz bölümü temsil eden temsilciler ise her iki baðýmsýz bölüm için baþka bir renk oy pusulasý kullanýr. Her temsilci Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nda temsil ettikleri baðýmsýz bölüm sayýsý kadar oy hakkýna sahiptirler. Parsel baðýmsýz bölüm sayýlarýna göre seçilecek temsilci sayýlarý tablosu aþaðýdaki gibidir.

BAÐIMSIZ BÖLÜM SAYISI
PARSEL NO:
KULLANILACAK OY SAYISI

Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nda görev alacak bu delegeler 15(on beþ) gün içerisinde yazýlý olarak Toplu Yapý yönetimine yazýlý olarak bildirilir. Parsel Temsilcileri kat maliklerinin sayýsal çoðunluðu ile seçilir. Daha önce temsilci olanlar tekrar seçilebilir. Ýlk oylamada bu çoðunluðu saðlayamayan Parsel Temsilcisi adayý veya adaylarý için ikinci tur oylama yapýlýr. Ýkinci turda sayýsal olarak en çok oy toplayan adaylar parsel temsilcisi olarak seçilmiþ sayýlýr. Parsel Temsilcileri en fazla iki yýl için seçilir.

Parsel Temsilcisi (veya Temsilcililerinin ) Sorumluluðu ve Görevleri:

1)Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’na katýlmak ve Toplu Yapý yöneticilerini ve denetçilerini seçmek.

2)Proje dýþý ilave inþaatlarýn kontrolü ve Toplu Yapý yönetimine bildirilmesi.

3)Ortak alanlarda yapýlmayan, bozulup da tamir edilmeyen, tadilat gereken iþlerin Toplu Yapý yönetimine bildirilmesi.

4)Park, çocuk bahçesi, yollarda ki bitki ve aðaçlarýn sürekli kontrolü, bakýmsýz kalýnca Toplu Yapý yönetimine bildirilmesi.

5)Toplu Yapý içinde trafik kurallarýna uymayanlarýn Toplu Yapý yönetimine bildirilmesi.

6)Altyapý ile ilgili arýzalarýn Toplu Yapý yönetimine bildirilmesi.

7)Çöplerin alýnýp, alýnmadýðýnýn kontrolü ve Toplu Yapý yönetiminin uyarýlmasý

8)Toplu Yapý içindeki yollarda, parklarda, otoparklarda, havuz etrafýnda top oynanmamasýnýn saðlanmasý.

9)Toplu Yapýnýn genel temizliðinin kontrolü, gerekirse tedbir alýnmasý konusunda Toplu Yapý yönetiminin bilgilendirilmesi.

10)Toplu Yapý Yönetim Kurulu tarafýndan alýnacak kararlarýn uygulanmasý ve yönetime yardýmcý olunmasý

11)Seçilen yeni parsel temsilcilerinin 15 (on beþ) gün içinde Arýköy Toplu Yapý Yönetimi Kurulu’na adresleri, iþ ve ev telefonlarý ile birlikte bildirilmesi.

ARIKÖY TOPLU YAPI YÖNETÝMÝ

Madde 63:Arýköy Toplu Yapýsý kat malikleri mülkiyetine geçtikten sonra, tüm parseller, kanunlarýn emredici hükümleri saklý kalmak þartýyla bu yönetim planýna göre yönetilir.

Madde 64:Arýköy Toplu Yapý Yönetim Planý’nda hüküm bulunmayan hallerde Kat Mülkiyeti Kanunu, Medeni Kanun ve diðer ilgili kanun hükümleri uygulanýr.

Madde 65:Yönetim organlarý, parseldeki baðýmsýz bölüm maliklerince seçilen ve Toplu Yapý kapsamýndaki ortak yapý, yer ve tesisler ile bu kapsamda yer alan baðýmsýz bölümlerin yönetimi konusunda yetkilendirilen parsel temsilcilerinden oluþan Genel Kurul (Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu) tarafýndan seçilen Yönetim Kurulu’dur.

ARIKÖY TOPLU YAPI TEMSÝLCÝLER KURULU GÖREV VE YETKÝLERÝ

Madde 66:Toplu Yapý yönetiminde en yetkili organ Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’dur.

Görev ve yetkileri þunlardýr:

1-Arýköy Toplu Yapý kapsamýndaki ortak yapý, yer ve tesisler ile kamudan üstlenilen ve bakýmý için onay alýnan yerleri ve bu kapsamdaki diðer baðýmsýz bölümleri yönetmek.

2-Bilanço hesaplarýnýn dökümünü, Gelir-Gider farký hesaplarý ile Yönetim Kurulu ve denetçiler tarafýndan verilen raporlarý inceleyerek kabul veya reddetmek.

3-Yönetim Kurulu üyeleri ile Denetim Kurulu üyelerini seçmek, ibra etmek veya sorumluluklarýna karar vermek, gerektiðinde bunlarý azletmek.

4-Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine verilecek aylýk ücret, huzur hakký ve yolluk miktarý ile bütçeyi görüþerek karara baðlamak.

5-Kanun, yönetim planý ve iyi niyet esaslarý ile Toplu Yapý yönetiminin Toplu Yapý Temsilciler Kurulu kararlarýna aykýrý olduðu ileri sürülen yönetim kurulu kararlarýnýn iptal edilip edilmeyeceði konusunda karar vermek.

6-Kat maliklerinden tahsil edilecek gider veya avans paylarýnýn miktar ve ödeme þartlarý ile gecikme halinde uygulanacak esaslarý Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre belirlemek.

7-Yönetim Planý’nda yapýlmasý öngörülen deðiþiklikler konusunda karar vermek.

8-Yönetim Kurulu tarafýndan sunulan Ýþletme projesini, tartýþmak, incelemek ve karar vermek.

9-Ýþletme Kooperatifi ile iliþkileri düzenlemek ve iþletmeler konusunda gerekli kararlarý almak.

10-Kanun ve Yönetim Planý ile Kat Malikleri Kurulu’na tanýnmýþ olan diðer konular hakkýnda karar vermek.

TOPLU YAPI TEMSÝLCÝLER KURULUNA KATILMA HAKKI VE TEMSÝL

Madde 67:Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’na katýlma hakký baðýmsýz bölüm maliklerini temsilen seçilmiþ ve görevlendirilmiþ temsilcilere aittir. Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nu oluþturan temsilciler, her yýl Þubat ayý içerisinde olaðan toplantýsýný yapan parsel, baðýmsýz bölüm malikleri kurulu toplantýsýnda seçilir. Bu yönetmeliðin 62. maddesinde belirtilen kural ve usullere uygun olarak seçilen bu temsilciler Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 34. ve 35. maddeleri ile Arýköy Toplu Yapý Yönetim Planý’nýn verdiði görevleri yerine getirmekle sorumludurlar.

OY HAKKI

Madde 68:Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’na katýlmak üzere seçilmiþ ve görevlendirilmiþ her temsilci 8 baðýmsýz bölümü temsil etmek üzere 1 renk, 2, 4 ve 6 baðýmsýz bölümü temsil eden temsilciler ise her 2 baðýmsýz bölümü temsilen baþka bir renkte bir oy kullanma hakkýna sahiptir. Toplantýya katýlamayan bir temsilci yerine temsil ettiði parselde daha önce seçilen yedek temsilcilerden biri katýlabilir.

Yönetim Kurulu Baþkaný ve üyeleri ile Toplu Yapý iþlerinde ücretli çalýþan kat malikleri, Yönetim Kurulu’nun ibrasýna ait kararlarda oy kullanamazlar. Denetçiler ise sadece kendi ibralarýnda oy kullanamazlar.

TOPLANTI VE ÇAÐRI

Madde 69:Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu, her yýl Nisan ayý içinde toplanýr. Kurul, Yönetim Kurulu tarafýndan toplantý tarihinden en az 15( on beþ) gün önce bütün parsel temsilcilerine imzalattýrýlarak bir çaðrý veya bir taahhütlü mektup ile toplantýya davet edilir. Toplantý çaðrýsýnda toplantýnýn yer, saat ve günü belirtilir. Gündem de yer almayan bir maddenin görüþülmesi ancak katýlanlarýn çoðunluk kararý ile olabilir. Ýlk çaðrý yapýlýrken birinci toplantýda toplantý yeter sayýsýnýn saðlanamamasý halinde ikinci toplantýnýn çoðunluk aranmaksýzýn nerde ve hangi tarihte yapýlacaðý da belirtilir. Ýlk toplantý ile ikinci toplantý arasýnda býrakýlacak zaman yedi günden az olamaz. Ýlk toplantý yapýlamamasý halinde ikinci toplantý en geç 15 (on beþ) gün sonra yapýlýr. Toplantýyý yönetmek üzere bir baþkan, bir baþkan yardýmcýsý, bir yazman ve iki oy sayým memuru seçilir.

Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu Arýköy’de toplanýr.

Madde 70:Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu, Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nu, yukarda belirtilen usullere uyarak, gerekli gördüðü zaman olaðanüstü toplantýya çaðýrabilir. Yönetim Kurulu, Temsilciler Kurulu’nun 1/3’ünün gündemi belirten yazýlý talebi halinde kurulu gecikmeksizin toplantýya çaðýrmakla yükümlüdür. Bu yükümlülük, Yönetim Kurulu tarafýndan yerine getirilmediði takdirde, Denetim Kurulu tarafýndan yapýlýr. Toplantý talebinde bulunan kurul üyeleri, taleplerinde toplantýnýn gündemini de belirtmek zorundadýrlar. Olaðanüstü toplantýlarda sadece gündemdeki konular görüþülür ve gündeme ilave yapýlamaz.

TOPLANTI KARAR YETER SAYISI

Madde 71:Toplu Yapý Temsilciler Kurulu parsellerden (Ýmar Adalarýndan) seçilmiþ temsilcilerin toplamýnýn yarýdan bir fazlasý ile toplanýr ve oy çokluðu ile karar verilir. Yeter sayý saðlanamadýðý için ilk toplantý yapýlamaz ise, ikinci toplantý en geç 15 (on beþ) gün sonra yapýlýr. Ýlk toplantý ile ikinci toplantý arasýnda býrakýlacak zaman 7 (yedi) günden az olamaz. Bu toplantýda yeter sayýsý aranmaksýzýn katýlanlarýn oy çokluðu ile karar verilir. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda ve Toplu Yapý Yönetim Planý’nda belirlenen özel haller için konmuþ bulunan toplantý ve karar yeter sayýsýna iliþkin hükümler saklýdýr.

KARARLARIN BAÐLAYICILIÐI

Madde 72:Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nun kararlarý, karara katýlan katýlmayan, onaylayan, onaylamayan, Arýköy Toplu Yapýsýný oluþturan 64 parselde yerleþik bütün kat maliklerini veya baðýmsýz bölümü herhangi bir þekilde devir almýþ olanlarý baðlar. Kat malikleri,Toplu Yapý kapsamýndaki ortak yapý, yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkýndan vazgeçmek veya bunlarýn baþka bir parselde veya kamuya ait alanlarda bulunduðunu veya baðýmsýz bölümlerinin veya kendilerinin durumu, dolayýsýyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadýðýný ileri sürmek suretiyle toplu yapý, ortak gider payýný ve toplanacak avansý ödemekten kaçýnamazlar.

KARARLARIN YAZILMASI VE ÝMZALANMASI

Madde 73:Ortaklar Kurulu Kararlarý, noter onaylý bir karar defterine yazýlýr. Kurul kararlarý ve tutanaklar Divan Baþkanlýðý’nca imzalanýr, Yönetim Kurulu’na teslim edilir.

TOPLU YAPI YÖNETÝM KURULU

Madde 74:Toplu Yapý Yönetim Kurulu, en fazla iki yýl için Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu tarafýndan seçilir.7 (yedi) asil,7 ( yedi) yedekten oluþur. Toplu Yapý Yönetim Kurulu, Toplu Yapýnýn en üst, yetkili, yönetici kuruludur. Ayda en az iki kez toplanýr, kararlarýný noter onaylý defterine yazar ve imzalar. Karara karþý oy kullananlar gerekçelerini yazarak imzalar. Mazeretsiz olarak üst üste iki toplantýya iþtirak etmeyen yönetim kurulu üyesinin üyeliði düþer. Yerine yedek üye çaðrýlýr.

Madde 75:Yönetim Kurulu’na ödenecek ücret, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 40. maddesine göre Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nca kararlaþtýrýlýr.

TOPLU YAPI YÖNETÝM KURULU’NUN SORUMLULUÐU VE GÖREVLERÝ

Madde 76:Toplu Yapý Yönetim Kurulu, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 35, 36, 37 ve diðer maddelerinde öngörülen görevleri ve özellikle aþaðýda belirtilen iþleri yapar.

1- Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nca alýnmýþ olan kararlarý yerine getirir.

2-Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nca kabul edilmiþ iþletme projesi yoksa seçimi izleyen 10(on) gün içinde bir iþletme projesi hazýrlar. Bu proje özellikle;

a) Bir yýllýk tahmini gelir ve gider tutarý,

b) Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. maddesine göre her kat malikine düþecek muhtemel avans miktarý,

c)Tahmini ve muhtemel giderleri karþýlamak üzere, her kat malikinin vermesi gereken avans tutarýný gösterir iþletme projesi, kat maliklerinin baðýmsýz bölümden fiilen yararlananlara imzalarý karþýlýðýnda veya taahhütlü bir mektupla bildirilir. Bildirimden baþlayarak 7 (yedi) gün içinde projeye kat maliklerince itiraz edilirse, itiraz Toplu Yapý Yönetim Kurulu ile parsel temsilcilerinin ortak yapacaðý toplantýda bir hafta içinde incelenir ve proje hakkýnda karar verilir, gerekirse yeni bir proje hazýrlanýr.

Kesinleþen iþletme projeleri, kat malikleri kurulunun iþletme giderleri ile ilgili kararlarýn icra ve iflas kanununun 68. maddesinin birinci fýkrasýnda belirtilen maddelerden sayýlýr.

3-Toplu Yapýda ki ortak yerlerin (Toplu Yapýnýn havuz, atýk su ve yaðmur suyu, arýtma, su depolarý, içme suyu, trafolar, telefon, kablolu TV, sosyal tesisler, alýþveriþ merkezleri, çocuk bahçeleri, parklar, oyun alanlarý, tenis, basketbol, voleybol sahalarý, yeþil alanlar, teknolojinin getirdiði ve getireceði ortak tesisler, eðitim, saðlýk ve kültür tesisleri) amacýna uygun olarak kullanýlmasý, korunmasý, bakýmý, iþletilmesi ve onarýmý için gerekli olan tedbirleri alýr ve bu tedbirlerin gerektirdiði iþleri yapar. Toplu Yapýnýn genel güvenliðini temin eder.

4-Ortak tesislerde ortaya çýkan bozukluklar, büyük boyutlu ve çok büyük harcamalarý gerektiriyorsa, Temsilciler Kurulu’nu derhal toplantýya çaðýrýr.

5-Toplu Yapýdaki kat maliklerinden bu Yönetim Planý ve Kat Mülkiyeti Kanunu’nun hükümlerine göre ortak gider paylarýný ve bu gidere iliþkin avansý toplar. Kat malikinin payýna düþecek ortak gider ve avans borcunu ve gecikme tazminatýný, baðýmsýz bölümlerde kiracý olarak veya baþka bir sebep ile devamlý olarak yararlananlardan da isteyebilir, ancak kiracýnýn sorumluluðu ödemekle yükümlü olduðu kira bedeli ile sýnýrlýdýr. Baðýmsýz bölümde kiracý olarak veya diðer bir sebep ile bir baþkasýnýn yararlanmakta olmasý kat malikinin ortak gider ve avans payýný ödeme zorunluluk ve sorumluluðunu ortadan kaldýrmaz.

6-Kat mülkiyetine ve iþbu Yönetim Planý’na iliþkin borç ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen kat maliklerine ve görevinin kapsamýna giren iþler nedeni ile üçüncü þahýslara karþý kat maliklerini temsilen dava açar, icra takibinde bulunur. Toplu Yapý Temsilciler Kurulu kararýnýn iptaline iliþkin olarak veya görevinin kapsamýndaki iþler nedeni ile kat malikleri veya üçüncü þahýslar tarafýndan açýlan davalarda diðer kat maliklerini temsil eder.

7-Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nca verilen yetki uyarýnca, Toplu Yapý Yürütme Kurulu tarafýndan sözleþmesi fesih edilen veya sona eren hizmetlilerin bu görev nedeni ile kendilerine tahsis edilmiþ yerlerin 15(on beþ) gün içerisinde boþaltýlmasýný saðlar. Bu süre içinde boþaltýlmayan yerlerin zabýtaca boþaltýlmasý için Kat Mülkiyeti Kanunu’nun ikinci ek maddesi uyarýnca Yerel Mülki Amire baþvurur.

8-Toplu Yapý ile ilgili tebligatlarý kabul eder.

9-Ortak yerleri sigorta ettirir. Yukarýda öngörülen tedbirlerin alýnmasý, hizmetlerin yürütülmesi, Yürütme Kurulu görev ve sorumluluðundaki (Ortak gider ve avans payýnýn toplanmasý gibi) diðer bir kýsým iþlerini, bir sözleþme ile belirlenecek esaslar doðrultusunda kýsmen veya tamamen bütün maliklerin ortaðý olduðu S.S. Arýköy Ýþletme Kooperatifine býrakabilir. Toplu taþým sistemleri kurulabilir veya kiralayabilir.

10-Kat Mülkiyeti Kanunu ile iþbu Yönetim Planý’na ve Kat Malikleri Kurulu kararlarýndan doðan borç ve yükümlülüklere aykýrý davrananlar hakkýnda, yasa ve iþbu Yönetim Planý ile öngörülen yaptýrýmlarýn uygulanmasýný saðlamak. Bu meyanda bu konudaki borçlarýný yerine getirmeyen kat malikleri hakkýnda dava açmak, icra takibi yapmak ve kanuni ipoteðin tapuya tescilini gerçekleþtirmek.

11-Bütün gelir ve harcamalarý kapsayan teknik esaslara uygun muhasebe kayýtlarý tutmak, bu konuda gerekli kurallarý belirlemek, kayýtlarý, dayanaðý olan belgeleri düzgün bir þekilde hazýrlamak ve muhafaza etmek.

12-Parsel temsilcilerinden gelen þikâyet ve önerileri incelemek, deðerlendirmek, yanýtlamak, uygun gördüðü önlemleri almak, bu konudaki inceleme sonuçlarýný yýl sonunda Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’na yansýtmak.

13-Arýköy Toplu Yapý Temsilciler Kurulu karar defteri ile Yönetim Kurulu karar defterini usule göre tutmak, onaylatmak ve bunlara iliþkin bütün belgeleri düzgün þekilde dosyalayarak defterleri ve dosyalarý muhafaza etmek.

14-Yapýlan duyuruya raðmen bahçesini yapmayan veya bakmayan baðýmsýz bölüm maliklerinin bahçesini yaptýrmak, baktýrmak ve tüm masraflarýný malikten tahsil etmek.

15-Site içinde inþaat ve onarým çalýþmalarý için gerekli düzenlemeleri yapmak.

16-Ýnþaat ve onarým çalýþmalarýnýn izin verilen gün ve saatlerde yapýlmasýný kontrol ve takip etmek, ilan edilen çalýþma saatlerine uyulmasý için gerekli önlemleri almak.

17-Seçilen parsel temsilcilerini haberleþme panosunda 15 (on beþ) gün süre ile askýda tutarak tüm kat maliklerine duyurmak.

TOPLU YAPI YÜRÜTME KURULU

Madde 77:Toplu Yapý Yönetim Kurulu yapacaðý ilk toplantýda bir baþkan, bir baþkan yardýmcýsý, bir saymandan oluþan ve Toplu Yapý Yönetim Kurulu’nun icra organý olan Toplu Yapý Yürütme Kurulu’nu seçer. Toplu Yapý Yönetim Kurulu, Yürütme Kurulunda her zaman deðiþiklik yapabilir. Bu kurul 76. maddedeki görevleri ve Yönetim Kurulu’nun almýþ olduðu kararlarý uygulamakla görevlidir.

DENETÇÝLER

Madde 78:Toplu Yapý Temsilciler Kurulu her yýl Nisan ayýnda yapacaðý toplantýda oy çoðunluðu ile 3 (üç) asil, 3 ( üç) yedek denetçi seçer. Ayný kiþiler tekrar seçilebilir.

Madde 79:Denetçiler, Toplu Yapý Yürütme ve Yönetim Kurulu’nun iþlemlerini en az üç ayda bir denetler. Nisan ayýnda yapýlacak Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’na vereceði raporda denetim sonucu Toplu Yapý yönetim tarzý hakkýndaki görüþlerini bildirir. Denetçiler bu raporu ve verdiði kararlarý noterden onaylý bir deftere yazarak imza eder.

Toplu Yapý Temsilciler Kurulu dilerse, Yürütme ve Yönetim Kurulu’nun hesaplarýný dýþarýdan bir uzmana inceletebilir. Denetçiler hazýrlamýþ olduklarý raporu Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nun toplantýsýndan 10 gün önce taahhütlü mektupla Yönetim Kurulu’na gönderebileceði gibi, Toplu Yapýnýn uygun bir yerine de asabilir.

ÝÞLETME PROJESÝ

Madde 80:Ýþletme projesi, bir yýllýk Toplu Yapýda gerçekleþeceði tahmin olunan gelir ve giderler ile bunlar için her baðýmsýz bölüme düþecek payý ve ödeyecekleri avans tutarlarýný içeren belgedir. Ýþletme projesi Yönetim Kurulu’nca hazýrlanýr ve Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nca aynen veya deðiþtirilmek suretiyle kesinleþtirilir.

Madde 81:Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nca iþletme projesi hakkýnda verilecek kararlar kesindir. Yönetim Kurulu’nun hazýrladýðý yeni projeye karþý süresi içinde itiraz edilmemiþse, bu proje kesinleþmiþ sayýlýr. Kesinleþmiþ iþletme projesi Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nun iþletme projesiyle ilgili kararlarý, Ýcra ve Ýflas Kanunu’nun 68. maddesinin birinci fýkrasýnda belirtilen maddelerinden sayýlýr.

TEBLÝGAT

Madde 82:Kat Mülkiyeti Kanunu’nda veya iþbu Yönetim Planý’nda baþka türlü düzenlenmiþ olmadýkça, Yönetim Kurulu’nca yapýlacak tebligatta 7201 sayýlý tebligat kanununa 3220 sayýlý kanun ile eklenmiþ ek madde hükümleri uygulanýr.

SORUMLULUK

Madde 83: Yönetim Kurulu üyelerinin yönetim iþlerinden doðan sorumluluklarý müteselsil sorumluluktur. Karar veya eyleme katýlmamýþ olmak, üyeyi kural olarak sorumluluktan kurtarmaz. Üyelerin birbirlerine karþý rücu haklarý saklýdýr.

HAKLARI VE ÜCRET

Madde 84: Yönetim Kurulu’na ödenecek ücret,Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 40. maddesine göre Toplu Yapý Temcilciler Kurulu’nca kararlaþtýrýlýr.

UYUÞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

Madde 85: Toplu Yapý Yürütme Kurulu ile kat malikleri arasýnda, keza iki kat maliki arasýnda ve parsel temsilcileri arasýnda çýkan uyuþmazlýklar 7(yedi) kiþiden oluþan Toplu Yapý Yönetim Kurulu’nca çözülür. Uyuþmazlýklar karara baðlanýncaya kadar Yürütme Kurulu tarafýndan alýnan kararlara mutlak olarak uymak ve gereklerini yerine getirmekle yükümlüdürler. Yargýya baþvurulmuþ olmasý Yürütme Kurulu’nca alýnmýþ uyuþmazlýk konusu kararýn veya önlemin icrasýný durdurmaz.

HÝZMET KARÞILIÐI ÜCRET

Madde 86:Nitelikleri bakýmýndan ücret karþýlýðý olarak verilecek hizmetlerden yararlanacak kat malikleri, Yönetim Kurulu’nca belirlenen tariflere göre bu ücreti ödemeye mecburdurlar.

ÖTEKÝ YETKÝLER

Madde 87:Yönetim Kurulu, Toplu Yapýnýn iþleyiþi ile ilgili konularda yönergeler hazýrlayarak bunlarý uygulamaya koyabilir.

ÜCRET

Madde 88:Toplu Yapý Yürütme Kurulu üyelerine ücret ödenip ödenmeyeceði, ödenecekse bunun miktarý Toplu Yapý Temsilciler Kurulu’nca karara baðlanýr.

SONA ERME

Madde 89:Kat mülkiyetinin sona ermesi konusunda iþbu Yönetim Planý’nýn özel hükümleri dýþýnda, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 46. 47.ve 48. maddeleri uygulanýr.

YÜRÜRLÜÐE GÝRME

Madde 90:Ýþbu Yönetim Planý S.S. Sarýyer Arýköy Konut Yapý Kooperatifi’nce konutlarýn ortaklara tahsisi ve tapu kütüðüne verilmesi ile yürürlüðe girer.

GEÇÝCÝ MADDE

Geçici Madde 1: 634 sayýlý Kat Mülkiyeti Kanunu’nda deðiþiklik yapýlmasýna iliþkin 14.11.2007 tarih ve 5711 sayýlý yasanýn geçici 1. maddesi gereðince hazýrlanmýþ bu Yönetim Planý …………. Tarihli Kat Malikleri Kurulu’nda kabul edilmiþtir.

Prof. Dr. Ayhan TORAMAN
Yönetim Kurulu Baþkaný

Nesrin ÇELÝK
2. Baþkan

Ufuk YALÇIN
Muhasip Üye

Prof. Dr. Melike ALTAN
Üye

Doç. Dr. Cengiz GÜNGÖR
Üye

Mehmet Kürþad ERDEM
Üye

Süha Kýzýldere
Üye

Comments